maanantai 10. tammikuuta 2011

Katseilta suojaan

Yksi viehättävä piirre kodissani on sen epäsovinnaiset tilaratkaisut. Talo on rakennettu 1948 ja huoneistot olivat alunperin kaksioita ja yksiöitä. Kun maailma muuttui ja ihmisen oman tilan tarve kasvoi, huoneistoista kaadettiin väliseinä pois ja näin saatiin kolmio. Tämä taas sai aikaan tilan uusjaon ja kas, keittiöstä tulikin kylpyhuone!

Kaikkea tarpeellista kuten dimangeja ja hajuvesiä.
Itsekin kaadoimme remontissa yhden väliseinän pois ja luovuimme olohuoneessa olevasta kiinteästä komerosta. Siihen tilalle saimme seinän toiselle puolelle suihkusyvennyksen ja lisää kaivattua tilaa kylpyhuoneeseen. Vanhassa keittiössä, nykyisessä kylpyhuoneessamme on oikein kunnon ikkuna ja aika ajoin, varsinkin iltojen pimetessä, mietin kuinka hyvin naapurit ja kadulla kävelijät kotiimme näkevät. Ikkuna itsessään on aivan loistava, se antaa valoa eteiseemme saakka. Sälekaihtimet ikkunassa jo on ja en ole oikein innostunut niiden ilmeestä.
Kauaa en siis miettinyt kun Helsinki Livingin sivuilla näin Strössel Designin ihanan suojakalvon. Juuri kuin suunniteltu kylpyhuoneeseemme. Itse kalvon asennus ei kauaa vienyt. Vähän saippuavettä ikkunan pintaan ja lastalla sileäksi. Kyseessä on tosiaankin kalvo, ei tarra. Kalvoa voi justeerata paikoilleen huolellisemminkin ja mitään ikäviä liimajälkiä ei jää.

Kuvion nimi on Origo.

Leikkasin kalvosta sopivan kokoiset palat mattopuukon ja viivottimen avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti