lauantai 29. tammikuuta 2011

Haahuilua

Pitkästä, pitkästä, pitkästä aikaa tuli tunne että täytyy piirtää. Ja maalata. Ja se on yksi parhaista olotiloista. Mitä useammin viime vuosina muutti osoitetta, huomasi että värilaatikot ja paperivarastot jäivät purkamatta, odottamaan sitä oikeaa työhuonetta tai tarpeeksi suurta pöytää missä kaikki välineet voisivat vain lojua tekemisen välissä.


Kun päivittäinen työ on visuaalisuuden kanssa ahertamista, spontaani luova irtiotto kotona jää tekemättä. Kaikella tekemisellä on jokin päämäärä. Epämääräinen haahuilu hävisi jossain vaiheessa ja jäljelle jäi projektit, aikataulut, asiakkaat ja varsinkin ne aikataulut. Ja kuitenkin, epämääräinen haahuiluhan on juuri parasta! Kutittava tunne otsalohkossa kun kynä kulkee paperilla, ei oikein itsekään tiedä mitä tästä muodostuu.


Ja perjantaina kävin hakemassa Aloittelevan Haahuilijan Aloituspaketin. Sen sisältö on vapaavalintainen kullekin, sääntönä on vain että siinä täytyy olla kyseiselle haahuilijalle rakkaita asioita. No se oli helppoa. Tussit, mustetta, akvarellipaperia ja siveltimet. Ja henkilökohtaisena bonustulospalkkiona sivellinkynä. Kaivan myös akvarellit esille. Enkä aio ottaa itselleni suorituspaineita, asettaa aikatauluja tai muita rajoja. Annan vain mennä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti